För den känsligaste näsan i världen!


Doftkonceptet från franska Dog Generation som lagt stora delar av den etablerade kosmetikvärlden för sina tassar. känd i Paris, New York, LA, London, Tokyo, Moskva sedan år 2000 - i Sverige sedan januari 2006.
Oh my dog är alkoholfri för att garantera att de känsligaste individer, djur som människa kan bära den. Självklart så är alla produkter i serien testad av fransk veterinärexpertis. Doften är av unisextyp och passar alla.

Alla känner säkert till att fransmännen älskar sina hundar. I Frankrike är det också tillåtet att ta med sin hund vid restaurangbesök, oftast blir de dessutom anvisad det bästa bordet. Det är väl därför ingen överraskning att de tre parisarna Laurent Jugeau, Etienne de Swardt upphovsmännen till några av Givenchys parfymer tillsammans med Olivie Echaudermaison upphovsmannen till Guerlain kosmetika för några år sedan kom på iden att skapa Oh My Dog parfym och schampo.

Det var nämligen vid ett restaurangbesök år 2000 Mr de Swardt och Mr Jugeau började fundera över att ta fram en ny distinkt doft på marknaden. Med mer än 150 nya parfymer per år visste de att de tagit sig an en utmaning på en redan mättad marknad. ”Det var då vi plötsligt såg ett behov på en totalt annorlunda och potentiell marknad” säger Mr de Swardt, själv hundälskare och ägare till Engelsk Setter och Weimaran. Vi såg ett behov av en unisex doft skapad för hundägare och hans/hennes hund, en doft som inte irriterade hundens känsliga luktorgan. Dog Generation skapades och utvecklingen av Oh My Dog började.

Parfymör Bernard Ellena anlitades, den så kallade näsan av Dragoco, från ett av frankrikes tre största forskningslaboratorier. Han fick uppdraget och började tillsammans med veterinärhögskolan sitt arbete för att ta fram en doft som Dog Generation beskrev som ”mycket lätt, fräsch, unisex och trendig”. Bernard Ellena har därefter med ömhet och finkänslighet komponerat doften Oh My Dog som har testats under strängaste vetenskapliga kriterier för hund och människa. Vi vet att hundens hud och luktsinne är väsentligt känsligare än människans, därför har framtagning av parfymen skett i samarbete med veterinärhögskolans veterinärer. ”Numer använder jag parfymen själv”, deklarerar mr Jugeau stolt, allt för att skapa en mer nära relation med mina hundar. Vad luktar då parfymen undrar vi. ”Det är en valplukt med doft av rosenträ, mint, fresia, iris, vanilj och sandelträ.” Hela Oh My dog sortiment återspeglar dessutom ömhet, värme och elegans. Produkter som förstärker samspelet mellan människa och djur.
Oh My Dog produkterna innehåller inga beståndsdelar som hunden skyr, ögonen tåras eller hunden nyser av. Man har även förvissat sig om att hunden inte stöts bort av andra djur/hundar p g a parfymen.

Hundkiosken har exklusiv rätt till Oh My Dog produkterna. I övriga Europa, USA och Asien kan du köpa Oh My Dog på kosmetikaavdelningen i exklusiva varuhus.


Dela sidan!

Designed with Mobirise web maker